біологія 5 к-п (02.11), 5 МСТУ урок№28
Урок № 28
ПІБ Група
Тематичне оцінювання
"Обмін речовин і перетворення енергії в організмі людини"
І рівень (0,5 бала за правильну відповідь)
1. Джерелом енергії є:
а) кисень; б) жири.
2. Виділення енергії при окисненні молекули глюкози належить до:
а) асиміляції; б) дисиміляції.
3. При розщепленні 1 г олії вивільняється енергії:
а)17,6 кДж; б) 38,9 кДж.
4. Додатковими речовинами у складі продуктів є:
а)вітаміни; б) смакові добавки.
5. Харчовим продуктом мікробіологічного походження є:
а) сода харчова; б) лимонна кислота.
6. Харчовим продуктом рослинного походження є:
а) оцет яблучний; б) перлова крупа.
ІІ рівень (1 бал за правильну відповідь)
7. Лише для білків характерне:
а) харчова; б) каталітична; в) енергетична; г) захисна.
8. Назвіть органи людини, у якому найбільший вміст води:
а) тазова кістка; б) триголовий м’яз; в) головний мозок; г) вушна раковина.
9. Жиророзчинним вітаміном є:
а) С; б) Е; в) В12; г) РР.
ІІІ рівень ( 4 бала за виконане завдання)
10. З’єднайте складну органічну речовину з її мономером:
Крохмаль Нуклеотиди
Олія Амінокислоти
Ферменти Глюкоза
ДНК Жирні кислоти
4 рівень (2 бали за правильну відповідь)
11. Дайте визначення поняттям:
Асиміляція - це
Авітаміноз - це
Контакти з викладачем 0984585797
Viber 0984585797
Комментарии
Отправить комментарий