біологія 5 к-п (11.11), 5 МСТУ урок№35
Урок № 35
Тема програми: Обмін речовин і перетворення енергії.
Тема уроку: Тематичне оцінювання
Тематичне оцінювання
«Обмін речовин і перетворення енергії в організмі людини»
І рівень (0,5
бала за правильну відповідь)
1.
Простою органічною сполукою є:
А) амінокислота Б) полісахариди
2.
Синтез білка належить до процесу:
А) асиміляції
Б) дисиміляції
3.
При розщеплені 1 г глюкози вивільняється енергії:
А) 17,6 кДЖ
Б) 38,9 кДж
4.
Додатковими речовинами у складі продуктів харчування є:
А) вода Б) клітковина
5.
Харчовим продуктом мікробіологічного походження є:
А) сіль кухонна Б) оцет яблучний
6.
Харчовим продуктом тваринного походження є:
А) хліб Б) масло
вершкове
ІІ
рівень (1 бал за
правильну відповідь)
7.
Лише для білків характерне::
А) рухова Б) будівельна
В) запасаюча Г) регуляторна
8.
Назвіть орган людини, у якому найбільший вміст води:
А) лобова кістка Б)
нирки В) тимус Г) між
хребцеві диски
9.
Водорозчинним вітаміном є:
А) А Б) Е В) В6 Г) D
ІІІ
рівень (4 бала за
виконане завдання)
10.
З’єднайте вітаміни та хворобами через їх недостатність:
А (ретинол) |
|
Куряча сліпота |
D (кальциферол) |
Цинга |
|
В1 (тіамін) |
Рахіт |
|
С (аскорбінова кислота) |
Бері-бері |
ІV
рівень (2 бали за
правильну відповідь)
11. Дайте визначення поняттям:
Дисиміляція – це …………………………………………………………………………
……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….
Гіпервітаміноз – це ……………………………….………………………………………
………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………
Оцінка ____________
Комментарии
Отправить комментарий