БІОЛОГІЯ 5 МСТУ 28.01.21 Урок № 35
Урок № 35
Тема програми: Обмін речовин і перетворення енергії.
Тема уроку: Тематичне оцінювання
Тематичне оцінювання
«Обмін речовин і перетворення енергії в організмі людини»
І рівень (0,5 бала за правильну відповідь)
1. Простою органічною сполукою є:
А) амінокислота Б) полісахариди
2. Синтез білка належить до процесу:
А) асиміляції Б) дисиміляції
3. При розщеплені 1 г глюкози вивільняється енергії:
А) 17,6 кДЖ Б) 38,9 кДж
4. Додатковими речовинами у складі продуктів харчування є:
А) вода Б) клітковина
5. Харчовим продуктом мікробіологічного походження є:
А) сіль кухонна Б) оцет яблучний
6. Харчовим продуктом тваринного походження є:
А) хліб Б) масло вершкове
ІІ рівень (1 бал за правильну відповідь)
7. Лише для білків характерне::
А) рухова Б) будівельна В) запасаюча Г) регуляторна
8. Назвіть орган людини, у якому найбільший вміст води:
А) лобова кістка Б) нирки В) тимус Г) між хребцеві диски
9. Водорозчинним вітаміном є:
А) А Б) Е В) В6 Г) D
ІІІ рівень (4 бала за виконане завдання)
10. З’єднайте вітаміни та хворобами через їх недостатність:
А (ретинол) |
| Куряча сліпота |
D (кальциферол) | Цинга | |
В1 (тіамін) | Рахіт | |
С (аскорбінова кислота) | Бері-бері |
ІV рівень (2 бали за правильну відповідь)
11. Дайте визначення поняттям:
Дисиміляція – це …………………………………………………………………………
……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….
Гіпервітаміноз – це ……………………………….………………………………………
………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………
Оцінка ____________
Комментарии
Отправить комментарий